Thursday, January 22, 2015

Toast cups with egg - أكواب التوست بالبيض

السلام عليكم..:)
اليوم عندي الكم وصفة فطور سهلة و صحية..خلينا نبدأ
Today I'll be giving you a quick and healthy breakfast recipe..let's get started

 المكونات:

  • توست
  • بيض
  • طماطم
  • جبنة فيتا
  • جبة شيدر
  • سبانخ
  • ملح
  • فلفل
  • بابريكا
رح نحتاج كمان: صنية كب كيك

You will need:

  • Toast
  • Egg
  • Tomato
  • Feta cheese 
  • Cheddar cheese 
  • Spinach
  • Salt
  • Pepper
  • Paprika
you will also need : muffin tin
الخطوة الأولى:
أول شي بنحمي الفرن لدرجة حرارة (180),,و بعدين بنبدأ بتقطيع أطراف خبز التوست (رح افرجيكم طريقة بالاخر للإستفادة منهم), بعدين, باستخدام الشوبك رح نرق التوست لحتى يصير بهاد الشكل .
First step:
First, preheat the oven to 180° , then remove the toast edges (I'll show you at the end how to use the toast edges wisely),then use a rolling pin to make the toast thin, just like this.


الخطوة التانية:

 ادهنوا صنية الكب كيك بزيت لمنع الالتصاق و حطوا شرائح التوست بحيث يصير شكلهم متل قوالب الكب كيك,,( و طبعا عدد  القطع على حسب الرغبة).
Second step:
 spread the tin with some oil, then place the toast inside it, make them look like the cups of the cup cake.(make as many or as little as you want ).

الخطوة الثالثة:
اكسروا بيضة بكل قالب توست من الي عملناهم, و بعدين ضيفوا الطماطم المقطعة لقطع صغيرة و السبانخ و الملح و الفلفل و البابريكا.
Third step :
Crack an egg in each toast cup you just made ,then add the tomato, the spinach, salt, pepper and paprika.
الخطوة الرابعة:
ضيفوا الجبنة و دخلوها عالفرن لمدة 15 إلى 25 دقيقة على حسب الفرن..الأطراف رح تتحمر و البيض رح يستوي مزبوط
و بالهنا و الشفا 
Last step:
add the cheese, then put it in the oven for 15 to 25 minutes.. the edges will become gold and the egg will be evenly cooked.
and we are done :).


لاستخدام أطراف التوست بشكل جيد: دخلوهم عالفرن مع البيض و لما يخلصوا  بتقدروا تاكلوهم مع صلصة تغميس أو مع شوربة.
To use the toast edges wisely: put them in the oven with the eggs, after that you can eat them with a dipping sauce or soup.

أتمنى انمكم استمتعتوا..شكرا على وقتكم..سلام ♡

hope you guys enjoyed the recipe..thanks for reading, have a cine day.. bye :)

No comments:

Post a Comment